עוגות קינוחים

עוגת קרמבו שמכינים שוב ושוב – והיא בלי קמח

טלי רויטל יעקב

עוגת קרמבו שמכינים שוב ושוב – והיא בלי קמח

קרמבו – עוגה מהממת, קלה ובלי קמח!
מתאימה גם לפסח ללא גלוטן
תבנית עגולה 26
מאת – טלי רויטל יעקב
הרכיבים-
לתחתית:
5 ביצים
כוס סוכר
אינסטנט פודינג שוקולד
לקרם –
2 שמנת מתוקה/פרווה
כוס חלב/צמחי
אינסטנט וניל
לשוקולד-
חצי מיכל שמנת מתוקה /פרווה
150 גרם שוקולד מריר
1
איך מכינים-
להפריד 5 ביצים
את החלבונים להקציף לקצף נוקשה עם הסוכר ( להוסיף בהדרגה),
כשהקצף תפוח להנמיך עוצמת מיקסר ולהוסיף את החלמונים
ובסוף את האינסטנט להקציף עד להטמעת החומרים.
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ( עגולה/מרובעת)
ולאפות כ 30 דקות על חום 180 מעלות.
הבסיס יעלה ויצנח שוב לא להיבהל התחתית צריכה להיות דקה!
קרר טוב את התחתית.
לקרם: 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ו2 אינסטנט וניל. לערבל את הכל יחד לקצפת.
לשטח את הקרם על התחתית לאחר שהתקררה.
לציפוי; חצי מיכל שמנת מתוקה וחפיסה ורבע שוקולד מריר.
להמיס על הגז תוך כדי ערבוב ( להשגיח שלא יישרף)
לצנן את הציפוי ולשפוך על הקרם.
אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי לישר את הציפוי.
לא לישר עם מרית זה מקלקל!
להקפיא כשעתיים להתייצבות…..תהנו❤
שימו לב: בתבנית רחבה התחתית תהיה דקה יותר לכן עדיך בינונית.
***למתכון פרווה להמיר לשמנת צימחית במקום השמנת המתוקה ובמקום חלב להשתמש בחלב קוקוס.
כוס חד פעמית קרה
כל תבנית שתבחרו….אני עושה גם במרובעת חד פעמית בינונית וגם בעגולה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *