ללא קטגוריה

סופגניות לחנוכה הכי טעימות שהכנתי

מירב בדיט טליאז

סופגניות לחנוכה הכי טעימות שהכנתי

מתכון מעולה שהכנתי עשרות פעמים של נוי דוד
מאת –  מירב בדיט טליאז
הרכיבים-
1 קילו קמח.
2 ביצים שלמות ו-1 חלמון נוסף.
חצי כוס סוכר.
2 סוכר וניל.
רבע כוס שמן.
2 כפות שמרים – אני משתמשת ביבשים.
2 כוסות מים פושרים (יש סיכוי שיהיה שינוי זאת אומרת פחות מים מזה – תלוי איך הבצק נראה לנו-הסבר באופן הכנה)
תתחילו עם כוס וחצי ואם יהיה צורך תוסיפו בהדרגה.
*אני משתמשת בכוס של מים לשתיה קרה.
קורט מלח.
גרדת לימון.
– 2 כפות ברנדי (לא חייב).
איך מכינים-
לערבב את המצרכים היבשים ביחד, לדאוג שהשמרים לא יגעו במלח
אני מנפה את הקמח ואז את השמרים מערבבת ואז מוסיפה את הסוכר והסוכר וניל מערבבת ומוסיפה את המלח .
מוסיפים את השאר ומערבבים לאט בערך 3 דקות…
לאחר מכן מעלים את המהירות לעוד 2-3 דקות עד שהבצק יהיה אחיד וחלק..
. הוא לא צריך לצאת דביק.
נותנים לבצק לנוח שעה, מורידים נפח ושוב לתפיחה בערך חצי שעה…
גוזרים קוביות מנייר אפייה ומניחים אותם על מגבת .
מרדדים את הבצק בערך לעובי של 2 סנטימטר , קורצים עיגולים יפים אפשר להעזר בקמח שיהיה יותר נוח…
מניחים את העיגולים על הנייר אפייה ונותנים להם לתפוח, חשוב בזמן תפיחה לכסות אותם בבד דק שלא יתייבשו ולא יפריעו לתפיחה.
לאחר מכן לחמם שמן בסיר שיהיה שמן עמוק לחום לא הכי חזק… צריך שמן חם אבל לא רותח.
להכניס את הסופגניות לאט לאט, יחד עם נייר האפיה,
כל צד בערך דקה בשמן הופכים ולעוד חצי דקה בערך.
ומשם אני בטוחה שאתן יודעות… אבקת סוכר וכל תוספות שבא לכם בפנים.
תהנו.
-סוד הצלחות המתכון תלוי ב2 דברים :
*עובי רידוד הבצק… אסור לו להיות דק הוא צריך להיות בעובי של 2 סנטימטר לפחות (לא לפחד מעובי הבצק זה בסדר).
*טמפרטורת השמן- אסור שהשמן יהיה רותח, חייב שיהיה על אש בינונית 170 מעלות  , הסופגנייה צריכה להיות בטיגון בערך דקה מכל צד ולקבל צבע עדין ויפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *