דג טונה ברוטב מרוקאי
המתכון מאת – אירית ציונית
הרכיבים-
8 יחידות טונה אדומה.
3 תפוחי אדמה
10 שיני שום
2 גמבות
2 פלפלים חריפים
2 עגבניות
צרור פטרוזיליה וכוסברה
כוס חומוס מבושל
לימון פרוס
כוס שמן
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
3 כוסות מים רותחים
כף מרק עוף
כף כורכום
מעט כמון
איך מכינים ?
לסדר בסיר דגים את כל הירקות שמצויינים לפי הסדר,
אחד מעל השני:
פרוסות מ 3 תפו"א בינוניים. 10 שיני שום חתוכות דק.
2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות. 2 פלפלים אדומים כנ"ל.
2 עגבניות כנ"ל. צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק. כוס חומוס. לימון שלם פרוס דק מאוד.
כוס שמן עם שתי כפות גדושות של פפריקה.
3 כוסות מים רותחים עם כף גדושה של מרק עוף וכף כורכום וכמון.
לצקת מעל הכל.
לא לערבב. צריך שהמים יכסו את הכל.
לסחוט מעל הכל חצי לימון.
לתת הרתחה ולהנמיך ללהבה בינונית במשך שעה עד שעה וחצי..
בזמן הזה לקחת 8 חתיכות טונה אדומה,
לסחוט עליה מיץ לימון בנדיבות ולשים במקרר.
אחרי שנתנו לרוטב שעתיים, לשטוף את הדגים מתחת לברז,
לסדר אותם מעל הרוטב, עם כף לצקת מעליהם מהרוטב.
לבשל עוד כחצי שעה על להבה נמוכה. טעים באחריות. שבת שלום