בשר

מתכון לחמין מרוקאי סכינה

אביבה ממן

מתכון לחמין מרוקאי סכינה

מאת- אביבה ממן 
הרכיבים-
כוס שעועית
כוס חומוס
שהושרו למשך לילה
קילו בשר מס' 8
עצמות מוח אפשרי
5 תפוחי אדמה
בטטה
כף פפריקה
כף אבקת מרק עוף
כף כמון
מלח
פלפל
שמן
כף סילאן
5 שיני שום שלמות
לשקית קוקי –
2 כוסות חיטה
פפריקה
מלח
פלפל שחור
שמן מעט
2 שיני שום
כמון
איך מכינים-
לסדר בסיר- בשכבות שעועית, חומוס, בשר מספר 8 חתוך קוביות
תפוחי אדמה ובטטה.
לתבל כף פפריקה כף אבקת מרק חצי כף כמון מלח פלפל ושמן. להוסיף כף סילאן
5 שיני שום שלמות לא קלופות
למלא מים עד כיסוי התפוחי האדמה,
להביא לרתיחה, להנמיך כשעתיים. בנתיים נוסיף ביצים שבישלנו במים לסיר.
החיטה-
על כל כוס חיטה כוס וחצי מים
בקערה לשטוף היטב
לערבב עם כף פפריקה כצי כף כמון מלח פלפל ושמן 2 שיני שום לא קלופות.
לערבב היטב להוסיף מים, להכניס לשקית קוקי ולהניח בתוך סיר החמין.
מעבירים כל הלילה על פלטה מכוסה היטב או בתנור על 100 מעלות.
הכי חשוב להרתיח את החמין שיבעבע לפני שנכנס לפלטה/ או לתנור.
אני באופן אישי שמה את החמין ביום שישי מהשעה חמש בצהריים עד לארוחת שבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *