מתכון לספינג' מרוקאי אוורירי חלומי
מאת – מירי קינן
הרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
כף מלח
כ 3 וחצי כוסות מים
איך מכינים –
לערבב היטב את המרכיבים.
להתפיח ללא שמן, כשהבצק תפח , עם ידיים רטובות במים ללוש היטב.
למרוח את הבצק ב כ 2 כפות שמן לערבב היטב עם ידיים משומנות ללוש להתפיח שוב. עוד כשעה.
לאחר התפיחה השנייה למרוח את הידיים בשמן לקרוץ עיגולים ולהניח על משטח משומן מעט ולכסות.
להכין 2 מחבתות אחת עם שמן בשכבה קטנה בחצי כוס ומחבת שניה בשמן עמוק.
לפתוח את הכדור באמצע לעיגול גדול להניח במחבת עם השמן בשכבה נמוכה לאחר שזה מתנתק מהמחבת כדקה בערך,
מעבירים את הספינג' עם תרבד לשמן העמוק שבסיר השני
בהצלחה
מתכון מדהים מירי. יצא מהמם ואוורירי. הכי טוב שאכלתי אי פעם.
תוכלי רק להסביר לי את עניין השיטה של 2 המחבתות. מדוע צריך את התהליך הזה?
"להכין 2 מחבתות אחת עם שמן בשכבה קטנה בחצי כוס ומחבת שניה בשמן עמוק.
לפתוח את הכדור באמצע לעיגול גדול להניח במחבת עם השמן בשכבה נמוכה לאחר שזה מתנתק מהמחבת כדקה בערך,
מעבירים את הספינג' עם תרבד לשמן העמוק שבסיר השני".
סוזי