כפיתות ללא בשר – קציצות צמחוני תוניסאית
מאת – אילנה בוכריס
הרכיבים –
4 תפוחי אדמה מבושלים
חבילת פטרוזיליה גדולה
חבילת כוסברה גדולה
חצי חבילת שמיר
2 בצלים גדולים
כמה עלים סלרי
5 שיני שום
כוס סולת או פרורי לחם
3 ביצים
כף פפריקה
כפית פלפל שחור
כף מלח
1/2 כפית קינמון
תבלין לקציצות
כמון.
איך מכינים –
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, ומועכים.
קוצצים את הירק
(לפני אני משרה את הירק בקערה גדולה, שוטפת ומיבשת)
מגרדת בצל , תפוח אדמה ושום
סוחטת היטב מהנוזלים.
מוסיפה לקערת הירק את התפוח אדמה המעוך
והשאר המרכיבים ( לשים לב שלא יהיו נוזלים)
מוסיפה סולת ולחם שסחטנו , ביצים
ותבלינים
מערבבת היטב , לתערובת אחידה
מניחה חצי שעה מנוחה
מכינה כדורים יפים ומטגנת במחבת עם שמן ( לא עמוק מידי)
על אש בנונית,
עד להזהבה.
מגישים עם קוסקוס
וטעים גם ככה חם מהמחבת❤
יש במתכון 4 תפוחי אדמה שמבשלים ומועכים.
ועוד תפוח אדמה שמגרדים.
כמה תפוח אדמה מגרדים ללא בישול,?
אחד