אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

לביבות אפויות זוקיני ובטטה

Galit Ben Aharon
לביבות אפויות זוקיני ובטטה
מאת – גלית בן אהרון
הרכיבים-
2 זוקיני ירוק
2 בטטות
ביצה
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות קמח תופח/קוואקר /קמח כוסמין
2 כפות שמן זית
מלח פלפל לפי הטעם
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
קצת צילי חריף-  לא חייבים
איך מכינים-
לגרר את הזוקיני על פומפיה ולסחוט את כל הנוזלים(אפשר קישואים )
לערבב הכל היטב עם הבטטה וכל הרכיבים.
לקחת תבנית אפייה להניח נייר אפייה
למרוח מעט שמן זית על הנייר אפיה
להניח קציצות או לביבות שטוחות (אני השתמשתי בכף גלידה) אבל אפשר בכל דבר או להכין בידיים.
לטפטף מעל עוד קצת שמן זית
על 190 מעלות לפחות 40 דקות
להפוך אחרי 20 דקות לצד השני
להכין ליד זה ציזקי טוב וטעים
להגיש חם🥰
מומלץ לחנוכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.