וואו ממליצה אבל ממש לנסות את הלחמניות ריבה העננים האלו
טעימות בטרוף
במקום לטגן סופגניות
מאת – איריס משה
מקורן בוינה וכמובן עם שידרוג שלי
הרכיבים-
כוס ורבע חלב חמים
חצי כוס סוכר
שקיק סוכר וניל
כף שמרים יבשים
חצי חמאה 100 גרם
2 חלמונים
4 כוסות קמח
איך מכינים-
להמיס את החמאה במיקרוגל בפולסים של כמה שניות לא לחמם יותר מידי .
את 4 הרכיבים הראשונים להכניס לקערה ולהניח לחמש דקות לתסיסה קלה
ואז להוסיף 2 חלמונים
וארבע כוסות קמח
ללוש 10 דקות.
להתפיח עד להכפלת נפח
אחרי תפיחה לחלק 12 כדורים שווים פחות או יותר
לשמן תבנית מלבנית במעט חמאה
לשטח את הכדורים
להניח כפית וחצי ריבת אוכמניות כחולות של סנדלפור היא מצויינת / או כל קונפיטורה טובה ואיכותית שאוהבים
לסגור היטב לכדור ולהניח כשהסגירה כלפי מטה בתנית במרחק של סנטימטר וחצי בין כדור לכדור .
להתפיח עד הכפלה מכוסה במגבת
למרוח בביצה
לאפות על 160 מעלות עד להשחמה יפה ושהכדורים אפיים היטב .
להוציא ולכסות במגבת ואז הלחמניות ריבה ישארו רכות וטעימות
לזרות אבקת סוכר בקטנה ולזלול כשהן פושרות ..
ניתן להקפיא בהצלחה ממני אליכן בכיף