הלחמניות בשר המושלמות שלי
מאת – מי'ה מזרחי ביטון
הרכיבים-
קילו קמח
2 כף שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2.5 כוס מים פושרים
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
בצל
3 שיני שום
כף רסק
מלח. אבקת מרק
מעט פלפל שחור
פפריקה מתוקה
איך מכינים-
לשים בקערת המיקסר 2 כף שמרים והסוכר עם כוס מים. לתת לזה 10 דקות לתסיסה .
להוסיף את הקמח השמן ויתרת המים (עוד כוס וחצי) וללוש עכשיו להוסיף את המלח
ולהמשיך ללוש 8 דקות לפחות עד שהבצק רך ונעים.
להתפיח 40 דקות .לחלק לכדורים בערך 15 תלוי בגודל הכדור יכול לצאת גם 20. לתת מנוחה רבע שעה
הכנת הבשר –
לטגן בצל לא הרבה שמן להוסיף את הבשר והשום לפורר לפתיתים את הבשר ולהוסיף את התבלינים
אפשר בסוף לפזר פטרוזיליה
שהבשר משנה את צבעו והכל מבושל לקרר אותו להוציא ממנו את יתרת הנוזלים שיצטברו במחבת כדי שלא ייפתח לנו את הבצק בעת המילוי
לפתוח כל כדור למלא בבשר לסגור לכדור או לצורה שעשיתי למרוח ביצה ושומשום להכניס לתנור בחום של 180 מעלות .עד שמוכן בהצלחה
הכנת הצורה הזו:
לפתוח כל כדור עם מערוך לשים בקצה העליון כף מהבשר לסגור לחצי ירח ומחצי הריק שנותר לעשות רצועות לאורך עם סכין
לגלגל את הלחמניה על הרצועות להדק ולהניח בתבנית
להתפיח חצי שעה למרוח בביצה ולאפות 180 מעלות חצי שעה עד שזהוב כמו בתמונה