ספינג' של אמא שלי
ספינג' ספוג בדבש טירוף של החושים
במיוחד לחנוכה ולחגים
מאת – דניאלה זבולון
מציעה לכם לשמור להעתיק שיהיה…באמת נדיר בטעם..
הרכיבים–
חצי קג קמח
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
חצי קוביית שמרים טריים
1 כף סוכר
מים בערך 2.5 כוסות הבצק צריך להיות נוח לעבודה
איך מכינים–
ללוש הכל יחד
לתת לבצק לנוח 10 דקות
ללוש עוד פעם ליצור כדור ולשמן את הכדור והקערה ולכסות ולתת עוד 10 דקות לנוח.
לשמן תבנית וליצור כדורים קטנים לתת תפיחה של חצי שעה…
לפתוח את הכדורים ולשטח ביד , אחד אחד ולטגן בשמן חם משני הצדדים. שמים על נייר סופג…
אפשר לצפות בדבש או לפזר סוכר.
מתכון לסירופ דבש:
ק" ג סוכר
3 כוסות מים
לשים בסיר ומערבבים…מבשלים עד שהכל נמס ונהיה סמיך וקרמלי מוסיפים שקית סוכר וניל ומיץ מחצי לימון וכף קורנפלור שמהלנו במעט מים(כדי שלא יהיו גושים והדבש יוצא בזכות זה מאוד מבריק)
מערבבים היטב לעוד 5 דקות
כשטובלים את הספינג' בדבש זה צריך להיות על אש נמוכה…
זכינו במתכון אותנטי מעולה תעתיקו תדביקו ותהנו…
חנוכה שמח
לפתוח את כדורי הבצק כמו למופלטה עם מעט שמן?
כן
אפשר שמרים יבשים ואם כן מה היחס?
כן כף על כל חצי קילו קמח