בשר

פסטלים מעטפת תפוחי אדמה במילוי בשר

אילנה לוי

פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר

המתכון המושלם מוגש

מאת – אילנה לוי💜

הרכיבים

המילוי:

3 בצלים

קג בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה

מלח

פלפל

פפריקה

לתפוחי אדמה

9 תפוחי אדמה בינוני

חצי חבילה פטרוזיליה וגם כוסברה

5 ביצים

רבע כוס פירורי לחם/קמח לפסח

פלפל

מלח

כורכום

קצת מרק עוף

איך מכינים

לטגן במעט שמן 3 בצלים קצוצים עד הזהבה יפה. להוסיף 1 ק"ג בשר טחון, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה . לתבל בכפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס וכפית פפריקה מתוקה. לטגן ולפורר את הבשר על אש גבוהה תוך כדי עירבוב עד לצימצום כל הנוזלים.

לקרר לחלוטין.

לבשל 9 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם הקליפה עד ריכוך. לקרר, לקלף ולמעוך לפירה. להוסיף חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה קצוצים דק (אפשר בלי כוסברה), מיץ סחוט מחצי לימון. להוסיף 5 ביצים, 1 ו – 1/4 כוס פירורי לחם לבנים. לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס, כף אבקת מרק עוף ורבע כפית כורכום. לערבב היטב את כל העיסה ולהניח במקרר ל – 20 דקות לספיגת החומרים.

אם העיסה רכה מידי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם או לאחר המילוי לצפות במעט קמח לפני הטיגון.

בידיים רטובות לקחת כדור מהעיסה, למלא ולסגור ואז לשטח מעט.

לטגן בשמן בגובה 2 – 3 ס"מ משני הצדדים.

בהצלחה – אילנה לוי💕

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *