סיר לשבת- פרגיות ,תפוחי אדמה ופטריות-
מאת – אילנית כרבי
הרכיבים-
4 תפוחי אדמה
3 בצלים
5 שיני שום
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
כוסברה יבשה
חבילה פטריות טריות
פרגיות קילו
כפית שום כתוש
כפית תבלין שווארמה או פרגיות
מעט כורכום
מעט כמון
2 כפות טריאקי ו2 כפות סילאן
פטרוזיליה קצוצה ושומשום ומעט סילאן בסיום הבישול
איך מכינים –
5
נבשל תפוחי אדמה עם הקליפה עד להתרככות קלה ,
נסנן ונקרר. לאחר מכן נפרוס בצורת מניפה .
נטגן 3 בצלים חתוכים לעיגולים דקים,
נוסיף 5 שיני שום, כשזה זהוב,
נוסיף כורכום, נערבב,
נוסיף את התפוחי אדמה וככוס וחצי מים רותחים.
נפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה וחבילה של פטריות טריות .
ונבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך
והתפוחי אדמה ממש רכים.( אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף)
נתבל את הפרגיות עם כפית שום כתוש,
תבלין לשוארמה ופרגית, כורכום, מעט כמון, רוטב טריאקי וסילאן.
נטגן אותם על מחבת פסים משני הצדדים היטב.
לאחר מכן נוסיף את הפרגיות לתפוחי אדמה .
נפזר פטרוזליה טריה, שומשום לבן
ומעט סילאן ונכניס לתנור לכשבע דקות ללא מכסה .
רק לקבלת הצבע הנדיר הזה …בהצלחה