![](https://bakencook.co.il/wp-content/uploads/2023/01/312339306_139836645497894_7096287273359925251_n-1-135x300.jpg)
המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת . חייבים לנסות!
צלי בשר עם תפוחי אדמה – אילנית כרבי
הרכיבים-
נתח מספר 5 קילו וחצי לפחות
כורכום
10 פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
6 שיני שום
כף טריאקי
מעט כורכום
פטרוזיליה קצוצה או קפורה
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מעט כמון
טימין יבש
סילאן רבע כוס
איך מכינים-
לבשל מומלץ בסיר לחץ – צלי מספר 5 עם מים ומעט כורכום. פלפל אנגלי ועלי דפנה
עד להתרככות מלאה של הבשר
(כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
לסנן (לשמור נוזלים לבישול )ולקרר. עדיף במקרר לילה .
לחתוך לפרוסות לא עד הסוף ( כמו מניפה).
תפוחי אדמה, חתוכים לעיגולים עם הקליפה לבשל מעט במי מלח עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.
להכנת הרוטב-
בסיר רחב לסגור את גוש הבשר בטיגון קל ולהוציא,
להוסיף מעט שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים כאשר אחד חתוך
לקוביות והשני חצוי לשנים להוסיף כשש שיני שום ,
כף טריאקי, כורכום , 2 קוביות פטרוזליה קפואה או חופן טרי.
להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב,
להוסיף את הצלי לשפוך ככוס וחצי מים מהציר בשר,
לפזר כף מרק עוף..
לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמון ומלח גס,
לפזר טימין יבש. לתת לזה להתבשל כ 50 דקות
(במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים מהציר בשר מהצד)
לאחר מכן לזגג סילאן מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה. מנה נדירה![😋](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t0/1/16/1f60b.png)
![😋](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t0/1/16/1f60b.png)
![](https://bakencook.co.il/wp-content/uploads/2023/01/312339306_139836645497894_7096287273359925251_n-1-135x300.jpg)
שלום רב אבקש לקבל מתכונים
כנסי לקבוצה אמא מבשלת