עוף עם תפו'א ואפונה
מאת – גילה מוגמי
הרכיבים-
חלקי עוף 4
2 כוסות אפונה
2 בצל
תפוחי אדמה 2-3
3 ענפים גדולים קצוצים של סלרי
כורכום
כמון
מלח
פלפל שחור
צ'ילי גרוס
איך מכינים-
במחבת משומנת לטגן:
בצל קצוץ(2 בצלים גדולים)
להוסיף עוף ואחר כך אפונה ותפו'א.
סלרי בנדיבות
לטגן כ 10 דקות
לערבב בקערה:
1/3 כוס שמן
כורכום
כמון
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
להבריש את העוף ברוטב מכל הצדדים ולתת לו בישול של 10 דקות שיספוג טעמים
לאחר מכן להוסיף מים רותחים עד שיגיע לרבע מהסיר
להוסיף שוב סלרי בנדיבות
לבשל כ 45 דקות עד שעה