מאפים עוגות קינוחים

עוגת פרג קוקוס ואגוזים

אילנה לוי
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים עשירה – אילנה לוי🌷
הרכיבים
2 כוסות קמח
2 שקית סוכר וניל
אבקת אפיה
כוס קוקוס
כוס פרג
חצי חבילה שוקולד מריר מגורד
חצי כוס אגוזים טחונים
5 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
חצי כוס מיץ
עפית וניל
רום
ת.שקדים
איך מכינים
להכין בקערת החומרים היבשים:
2 כוסות קמח ( לפי כוס מידה או כוס חד פעמית לשתיה חמה), 2 סוכר וניל, 2 אבקת אפיה, 1 כוס קוקוס, 200 גר' פרג טחון, חצי חב' שוקולד מריר וחופן אגוזים טחונים גס ( יוצא קצת יותר מחצי כוס). לערבב הכל היטב.
בקערת המיקסר להקציף 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ולהוסיף בהדרגה 1 כוס סוכר. להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
להנמיך למהירות איטית ולהוסיף בזרזיף דק בצידי הקערה חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
לאחד את התערובות באופן ידני, כל פעם להוסיף מקערת היבשים שלוש כפות לקצף הביצים בצידי הקערה כדי שהקצף לא יפול ולערבב בתנועות עטיפה בעדינות ולהמשיך עד ששתי התערובות מאוחדות. לא לערבב יותר מידי.
להעביר לתבנית עגולה 26 משומנת ולאפות ב – 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי, בערך 40 דקות.
בנתיים להכין רוטב שוקולד להרטבת העוגה:
בסיר קטן לבשל 1 ועוד רבע כוס מים, חצי כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו, 2 כפות שמן וכפית תמצית וניל. לבשל עד הרתחה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לדקור בעזרת קיסם כמה חורים ואז לשפוך מעליה את רוטב השוקולד.
בהצלחה – אילנה לוי🌼

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *