פאי אגוזים מושלם
אפשר להכין ים כל אגוז
מאת רונית אזרד בוקובזה
הרכיבים –
לבצק –
2 כוסות קמח תופח
שקית וניל
70 גר חמאה מומסת
2 כפות סוכר
2 חלמוני ביצה
למילוי
50 גר חמאה
2 כפות סוכר חום
כף דבש
כפית סילאן
כוס וחצי אגוזים שבורים
4 כפות שמנת מתוקה
קורט מלח
2 ביצים
חופן אגוזים שלמים לקישוט למעלה
איך מכינים –
ללוש מרכיבי בצק לבצק לשטח בתבנית פאי
להקפיא ובינתיים להכין מלית אגוזים
בסיר :
50 גר חמאה
2 כפות סוכר חום
כף דבש וכפית סילאן ללא סוכר
להוסיף כוס וחצי אגוזי מלך שדפקנו
לערבב ולהוסיף 4 כפות שמנת מתוקה
ומעט מלח
לצנן ולהוסיף לכל זה 2 ביצים טרופות
לשטח מעל הבצק הפריך
ולאפות חצי אפייה להוציא ולסדר את האגוזים השלמים יפה
להכניס לעוד 10 דק וכשמוציאים להבריש את האגוזים במייפל ללא סוכר.
עם פקאן