מאפים עוגות קינוחים

פאי אגוזים מושלם – אפשר כל אגוז

רונית אזרד בוקובזה

פאי אגוזים מושלם

אפשר להכין ים כל אגוז

מאת רונית אזרד בוקובזה

הרכיבים

לבצק –

2 כוסות קמח תופח
שקית וניל
70 גר חמאה מומסת
2 כפות סוכר
2 חלמוני ביצה

למילוי

50 גר חמאה

2 כפות סוכר חום

כף דבש

כפית סילאן

כוס וחצי אגוזים שבורים

4 כפות שמנת מתוקה

קורט מלח

2 ביצים

חופן אגוזים שלמים לקישוט למעלה

איך מכינים

 

ללוש מרכיבי בצק לבצק לשטח בתבנית פאי
להקפיא ובינתיים להכין מלית אגוזים
בסיר :
50 גר חמאה
2 כפות סוכר חום
כף דבש וכפית סילאן ללא סוכר
להוסיף כוס וחצי אגוזי מלך שדפקנו
לערבב ולהוסיף 4 כפות שמנת מתוקה
ומעט מלח
לצנן ולהוסיף לכל זה 2 ביצים טרופות
לשטח מעל הבצק הפריך
ולאפות חצי אפייה להוציא ולסדר את האגוזים השלמים יפה
להכניס לעוד 10 דק וכשמוציאים להבריש את האגוזים במייפל ללא סוכר.

עם פקאן

 

רותי בוקרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *