עוגות קינוחים

עוגת שוקולד ומוס קפה

צילום – אילנה טל
לכאורה עוגה פשוטה,
בפועל אחת הטעימות שהכנתי, שוקולד קפה שילוב נדיר,
ממתכון מוגש מאת  – אילנה טל
עוגת שוקולד ומוס קפה
לעוגת השוקולד
הרכיבים ואופן הכנה –
מתחילים ב:
בקערית קטנה חסינת חום
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם שוקולד מריר
ממיסים במיקרוגל בפולסים,מערבבים ומניחים בצד
בקערה מעט גדולה עם מיקסר ידני פשוט מקציפים
3 חלבונים עם טיפונת מיץ לימון טרי( כפית) עד שמתחיל להיווצר קצף יציב, מוסיפים 3/4 כוס סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה וחזקה.
מניחים בצד.
בקערה נוספת:
במטרפה ידנית לא במיקסר!!
2 וחצי כפות קקאו
כפית קפה נמס
1/3 כוס חלב פושר לערבב היטב
להוסיף פנימה את תערובת השוקולד והחמאה שהמסנו ואת שלושת החלמונים לערבב היטב
לערבב 3/4 כוס קמח עם 1 אבקת אפייה ולהוסיף לתערובת,לערבב עד לקבלת בלילה סמיכה.
לקחת 4 כפות מתערובת החלבונים ולקפל לתוך הבלילה בתנועות עטיפה בעזרת לקקן.
הפעם להוסיף את הבלילה שיצרנו לתוך החלבונים שנותרו בקערה ולהמשיך לקפל כדי לא לשבור את נפח הבלילה והאווריריות .
להעביר את הבלילה לתבנית מרובעת 20/20 מרופדת בנייר אפייה משומן.
או תבנית קפיצית עגולה קוטר 24
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש,כחצי שעה!
לצנן מעט ולהפוך על רשת עם נייר אפייה.
להעביר לתחתית מתאימה .
אם אפיתם בתבנית קפיצית השאירו את העוגה בתבנית.
לחמם במיקרו 3/4 כוס (חד"פ חם) חלב
להוסיף פנימה כפית נס קפה ולהרטיב את העוגה.
לכסות את העוגה בניילון נצמד ולקרר כשעה במקרר.
לקרם
2 שמנת מתוקה
כף גדושה נס קפה
1 פודינג וניל
כף אבקת סוכר/סוכר(לא חובה)
להקציף שמנת מתוקה עד שמעט מסמיך ,להוסיף פודינג ונס קפה ולהקציף לקבלת קצפת יציבה.
להוציא את העוגה להסיר ניילון נצמד ולמרוח את הקצפת
ליישר
לגרד בפומפייה שוקולד מריר ולפזר על העוגה❤

מקור המתכון

תגובות 3

  1. נראית עוגה טעימה אבל חבל שאין את רשימת החומרים ולא איך ומה משתמשת כל שלב ,למרות כל זה אעשה את העוגה בשמחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *