מתכון לעוף ברוטב שזיפים- אילנית כרבי
הרכיבים-
חלקי עוף כרעיים שוקיים
רבע כוס טריאקי
2 כפות רוטב שזיפים (אם אין שימו ריבת שזיפים)
או שתקחו 5 שזיפים שחורים מיובשים ללא גרעין
מיץ לימון
פפריקה מעושנת/רגילה
פירורי לחם
פלפל גרוס
שומשום
מלח גס
פטרוזיליה יבשה
איך מכינים-
את חלקי העוף מנקים, שוטפים ומסננים.
לוקחים קערה שמים בנדיבות רוטב ברבקיו,2 כפות גדושות רוטב שזיפים קנוי .
פקק של מיץ לימון, פפריקה מעושנת, מערבבים.
לוקחים סיר /תבנית שמתאימים לתנור,
טובלים כל שוק בבלילה ומניחים בסיר/ בתבנית
לפני שמכניסים לתנור לפזר פרורי לחם בנדיבות, פלפל שחור גרוס,
שומשום לבן ושחור,מעט מלח גס ופטרוזליה יבשה .
להוסיף ככוס מים רותחים מהצד.
להכניס לתנור חצי שעה ראשונה 200 מעלות אחכ 160 מעלות
( זה טיפ שלמדתי מאילנית בניזרי)
מידי פעם משקים את העוף ברוטב,
מפזרים שוב פטרוזליה יבשה כשזה מוכן…
יוצא מושלם!!!!