ללא קטגוריה

עוגיות מספאן שקדים לפורים במיוחד

עוגיות מספאן

מאת –
ליזה כהן

הרכיבים
לבצק –

2.5 כוסות קמח
שליש כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים
1 חלמון
טיפות מי זאהר

מילוי –

חצי קילו שקד טחון

כוס וחצי סוכר

וניל

גרידה מלימון

3 חלמונים

2 חלבונים

איך מכינים –

מערבבים ומכינים בצק מהמרכיבים.

ללוש לבצק די יבש. אם צריך יש להוסיף קמח.
לתת מנוחה.
לרדד לעלה דק דק ולקרוץ עיגולים לגודל התבנית – יש לקנות תבניות קטנות במיוחד למספאן.

לקרוץ עיגול בקוטר 7 סמ'. ולהלביש בתבניוות שמיועדות למספאן. אחרי שמכינים את כל התבניות, להכין מילוי.
המילוי:
500 גרם שקדים טחונים
כוס וחצי סוכר
וניל
גרידת לימון
3 חלמונים + 2 חלבונים מוקצפים קלות להתחלה, כלומר להוסיף ביצים עד שהמילןי מגיע למרקם שדומה לממרח שוקולד.
כדאי לעשות ניסיון לזילוף.

אם קשה אז תוסיפי עוד חלבון. תזלפו לתבניות עם הבצק,

לבזוק סוכריות ולאפות בחום של 150 מעלות עד השחמה קלה. הכי חשוב זה לגלות סבלנות ונחישות ובטוחה שיצליח 💖

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *