![](https://bakencook.co.il/wp-content/uploads/2023/02/323283601_1102505273740216_5842303897653344038_n-150x150.jpg)
בורקס גבינה ותרד מבצק פריך –
משתפת במתכון -אילנה לוי![❤](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6c/1/16/2764.png)
![❤](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6c/1/16/2764.png)
הרכיבים-
הבצק:
1 ק"ג קמח,
כף שטוחה מלח,
1 אבקת אפיה,
150 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות,
1 יוגורט,
חצי כוס שמן,
חצי כוס מים
ו – 2 חלמונים.
מילוי-
1 חב' עלי תרד או עלי מנגולד בלי הגבעול שטופים וקצוצים דק.
150 גר' גבינת פטה
100 גר' גבינת חמד
200 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינה צהובה.
איך מכינים-
ללוש את הבצק עד איחוד החומרים. אם הבצק מעט יבש אפשר להוסיף כף או שתיים שמן.
לכסות את הבצק ולהניח בצד חצי שעה.
בינתיים נכין את המילוי:
לגרד את כל הגבינות ולהוסיף 1 ביצה לאיחוד ולערבב הכל ביחד היטב.
לחלק את הבצק ל – 5 חלקים שווים.
להניח על נייר אפיה חלק אחד ולרדד לריבוע גדול.
לחתוך לריבועים שווים, למלא כל ריבוע, לסגור היטב למשולש.
למרוח ביצה טרופה עם מעט מים ולפזר שומשום.
לאפות ב – 180 מעלות אפשר בטורבו.
בהצלחה – אילנה לוי
![](https://bakencook.co.il/wp-content/uploads/2023/02/323283601_1102505273740216_5842303897653344038_n-150x150.jpg)