טבעוני צמחוני

איזה טעים ובריא – ירקות מוחמצים

אתי שחר
ירקות מוחמצים- אתי שחר
אין כמו ירק טרי ורענן שקונים בעונת החורף, ומתאים להחמצה 
הרכיבים-
כרובית
גזרים
מלפפונים
גבעולי סלרי
לפת
שיני שום
פלפלים בצבעים
פלפל חריף
שמיר
כרוב
מלח
איך מכינים-
1 ראש כרובית קטן מפורק לפרחים, להשרות במי מלח בינתיים עד הכנת יתר הירקות,
3 גזרים חתוכים לפרוסות אלכסוניות או למקלות,
4 מלפפונים ירוקים פרוסים באלכסון,
3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים בקטעים של 3 ס"מ (פחות או יותר)
פלפלים בצבעים אדום כתום צהוב לנקות מזרעים ולפרוס לרצועות מעט עבות,
לפת חתוכה למקלות עבים (קודם פרוסות ואחר כך לחתוך לאורך),]
5 שיני שום שלמות,
פלפלון חריף פרוס דק (לא חייבים),
אפשר ראש כרוב קטן פרוס לפלחים עבים ,(ללא הקלח)
חבילה שמיר רענן שטוף היטב.
בקערה גדולה לערבב את הירקות, להכין צנצנות מעוקרות ,
למלא את הצנצנות בירקות ומדי שכבה לשים מעט שמיר ושום, ממש לדחוס שיהיה צפוף , אך לא למעוך את הירקות.
להרתיח את הנוזלים: להרתיח מי מלח – על כל כוס כפית מלח בכמות שתכסה את הירקות, להוסיף 1/2 כוס חומץ+ כף סוכר, לערבב לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך,
לצקת מיד את הנוזל הרותח לצנצנות ולסגור אותן היטב,
להשאיר על השיש יממה, (בחורף אין בעיה), ולמחרת לשמור במקרר לתקופה ארוכה, להוציא מהצנצנת רק עם מלקחיים, לא עם הידיים, אחרת מתעפש מהר.
אתי שחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *