סלט כרובית בטחינה – עליזה חסן
הרכיבים-
כרובית
מלח
מיץ לימון
שום
שמן זית
פלפל גרוס
צ'ילי
לסלט –
עגבניות
פלפל חריף
עשבי תיבול ירוקים
מלח
מיץ לימון
טחינה מוכנה
איך מכינים-
כרובית שלמה שטופה
מפורקת לפרחים
להשרות במי מלח ומים חמים כשעה
לשים בסיר עמוק עם מים, מלח ולימון סחוט להרתיח כ 20 דקות.
לסנן .
להעביר לקערה
לכתוש שום לערבב עם שמן זית.
למרוח את הכרובית, לפזר מעל פלפל גרוס, פלפל צ'ילי ומלח לגס.
להכניס לתנור עד שהכרובית שחומה וצלויה
להגשה
להכין סלט –
לקצוץ עגבניות. ופלפל צ'ילי קטן קטן להוסיף עשבי תיבול ולפזר מעל הכרובית.להוסיף מעט מלח מיץ לימון
להכין טחינה טעימה ולשפוך מעל מעדן
כרובית כמו אייל שני