אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

אריסה מרוקאית ביתית

יעל רווח חן
אריסה מרוקאית ביתית
יעל רווח חן
טעימה במיוחד
בקלי קלות..
החריפות נקבעת על פי טעמכם בלבד
ללא חומרים משמרים..
אז מה צריך
הרכיבים –
3/4 קילו פלפל יבש חריף
 רבע או פחות פלפל יבש מתוק
שמן
מלח
כמון
מיץ לימון
איך מכינים-
יש לקנות פלפל יבש חריף ופלפל יבש מתוק..כאשר היחס בינהם יקבע לפי טעמכם..ככל שאתם אוהבים יותר חריף ככה להפחית מהמתוק..
אפשר כמובן רק מתוק או רק חריף..
למי שאוהב חריף אבל לא שורף אז היחס הוא 3/4 קילו פלפל חריף ורבע קילו פלפל מתוק..
לשטוף היטב היטב מתחת למים זורמים
לשים את הפלפל השטוף בקערה ולכסות במים מהברז ללילה.
למחרת לסנן מהמים ולנקות את הפלפלים מכל הגרעינים..ככל שניתן….
אם עשיתם חריף תעבדו עם כפפות!!!
לטחון את הפלפל הנקי במכונת בשר..
להוסיף ולטחון גם שום טרי לפי טעמכם..
לערבב
לתבל בשמן זית שמן רגיל מיץ לימון מלח וכמון
לטעום ולתקן טעמים..
להשאיר כמות לצריכה מיידית..
את השאר לחלק למנות בשקיות ולהקפיא..
אחרי שתכינו ותראו כמה זה קל לעולם לא תרכשו את האריסה שנמכרת בחנויות
בהצלחה
יעל רווח חן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.