ללא קטגוריה עוגות קינוחים

עוגת אגוזים קוקוס ושוקולד – ללא קמח

ענת חן
מלכת העוגות של פסח.
עוגת אגוזים ,קוקוס ושוקלד מריר.
עוגה כשרה לפסח בלי קמח בכלל
מאת – ענת חן 
הרכיבים-
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
 שקית א. אפייה
 שקית סוכר וניל
כוס אגוזי לוז טחונים
כוס אגוזי מלך טחונים
כוס שקדים טחונים
כוס קוקוס
100 גר' שוקולד מריר מגורד
רבע כוס שמן
קרם –
2 אריות שמנת מתוקה /צמחית
אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
כף אבקת נס קפה
איך מכינים – 
להקציף חלבונים..
להוסיף סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח .
להוסיף וניל ואפיה.
לאחר מכן להוסיף חלמונים ואת כל שאר המרכיבים ולערבב בעדינות עד שנקבל תערובת חלקה.
לחמם תנור לחום 170.
להכין תבנית של התנור עם נייר אפיה משומן.
לאפות במשך כ 35 דקות.
לצנן את העוגה.
להקציף 2 קצפת צמחית או שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר.
כף אבקת נס קפה
לחתוך את העוגה לשלושה מלבנים לאורך.
להרטיב את העוגה עם כוס נס קפה בלי חלב (מים רותחים עם כפית נס)
להניח שכבה ראשונה להרטיב עם נס קפה,
למרוח קרם…
להניח עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות.
לסיים בשכבת קרם .
מעל אפשר לפזר שוקולד מגורד,
או 200 גרם אגוזי פקאן מסוכרים ואגוזי מלך קצוצים עם סירופ מייפל מעל.
לקרר לילה במקרר…חשוב מאוד להתיצבות וספיגת טעמים .
העוגה טעימה יום למחרת.
חג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *