אוטוטו פסח
עוגת שקדים-תפוזים-קוקוס טעימה בטירוף ללא גלוטן
וכמובן כשרה לפסח!
מאת – חן יוסף אוחיון
הרכיבים-
3 ביצים L
200 גר' קמח שקדים(שקדים טחונים)
100 גר' סוכר (חצי כוס)
50 גר' קוקוס טחון (חצי כוס)
כפית אבקת אפיה
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
כף גרידת תפוז
כפית תמצית וניל /שקדים
לקישוט שקדים פרוסים
איך מכינים-
מחממים תנור על 170 מעלות,
בינתיים מקציפים בקערת מיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים לאחר מכן את השמן, מיץ תפוזים,שקדים טחונים, קוקוס אבקת האפיה ותמצית וניל
מערבבים עוד קצת עד שמתאחד ולבסוף מוסיפים את הגרידת תפוז. מערבבים עד שנבלע בתערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ומכניסים לתנור ל 35-40 דק' .
העוגה מוכנה כשנועצים קיסם והוא יוצא לח עם פירורים.
מוציאים מפזרים אבקת סוכר מעל מצננים ובתאבון