עוגות קינוחים

עוגת קרמבו קלה וטעימה ללא קמח בכלל

טלי רויטל יעקב
עוגה שלא נמאס לי להכין….עוגה מהממת, קלה ובלי קמח!
מאת – טלי רויטל יעקב
הרכיבים-
לתחתית
5 ביצים
חצי כוס סוכר
אינסטנט פודניג שוקולד
לקרם:
2 שמנת מתוקה,
כוס חלב
ו2 אינסטנט פודניג וניל.
ציפוי –
חצי מיכל שמנת מתוקה
125 גר' שוקולד מריר.
איך מכינים-
להפריד 5 ביצים
את החלבונים להקציף לקצף נוקשה עם הסוכר ( להוסיף בהדרגה),
כשהקצף תפוח להנמיך עוצמת מיקסר ולהוסיף את החלמונים ובסוף את האינסטנט להקציף עד להטמעת החומרים.
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ( עגולה 26 ) ולאפות כ 30 דקות על חום 180 מעלות.
הבסיס יעלה ויצנח שוב לא להיבהל התחתית צריכה להיות דקה!
לקרם: 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ו2 אינסטנט וניל. לערבל את הכל יחד לקצפת.
לשטח את הקרם על התחתית לאחר שהתקררה.
לציפוי; חצי מיכל שמנת מתוקה וחפיסה ורבע שוקולד מריר.
להמיס על הגז תוך כדי ערבוב ( להשגיח שלא יישרף)
לצנן את הציפוי ולשפוך על הקרם.
אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי לישר את הציפוי.
לא לישר עם מרית זה מקלקל!
להקפיא כשעתיים להתייצבות…..תהנו❤
***למתכון פרווה להמיר לשמנת צמחית במקום השמנת המתוקה ובמקום חלב להשתמש בחלב קוקוס.
כוס חד פעמית קרה
כל תבנית שתבחרו….אני עושה גם במרובעת חד פעמית בינונית וגם בעגולה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *