שפטה סיבזמיני- מאכל פרסי כדורי בשר עם תפוחי אדמה ולימון פרסי גרוס.
טעים בטירוף
מאת – Debbie Nasiri
הרכיבים-
אפשר להכפיל כמות –
250 גר בשר טחון
חצי כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
כף פטרוזיליה קצוצה
בצל קטן קצוץ דק
1-2 כף סולת/פרורי לחם/קמח מצה
לרוטב-
בצל
3 תפוחי אדמה
פטרוזיליה יבשה
מלח
פלפל
כורכום
1-2 כפיות לימון פרסי טחון- תבלין בחנויות תבלינים
איך מכינים-
לערבב היטב וליצור כדורי בשר קטנים ולטגן בסיר נמוך / מחבת בינונית עם כף שמן כמה דקות ולהוציא לצלחת.
באותו סיר/מחבת לטגן בצל בינוני כמה דקות,
להוסיף 2-3 תפוחי אדמה חתוכים, מעט פטרוזיליה יבשה,
כורכום, מלח ופלפל ולערבב 2 דק.
להוסיף 1/2 כוס מים ואת כדורי הבשר,
לכסות ולבשל על אש נמוכה 20 דקות.
2-3 דקות לפני סוף הבישול ניתן לפזר 1-2 כפיות לימון פרסי טחון.
מגישים עם לחם וסלט קצוץ.
בתאבון!