אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

ה-קינוח של פסח – קרם בוואריה של פעם ללא ביצים

Linda Amgar Langenauer
כשר לפסח… ה-ק-י-נ-ו-ח של שנות ה-80 🙂
קרם בוואריה מעולה בלי ביצים !!!
מתכון שהעלתה טובה.ש ונוסה בהצלחה רבה בגירסה חלבית וגם בגירסת פרווה
(גירסת הפרווה בכוסיות אישיות בתמונה הקטנה).
מאת – לינדה עמגר
הרכיבים-
2 כוסות חלב או 2 כוסות מי קוקוס
כפית תמצית וניל
כוס סוכר
2 כפיות קורנפלור
שקית ג'לטין (14 גרם)
1/4 כוס מים
2 שמנת מתוקה או 2 שמנת צמחית
להגשה :
סירופ שוקולד
אגוזים קצוצים
איך מכינים –
בקערה קטנה לערבב את הג'לטין עם המים ולהניח בצד.
בסיר להביא לסף רתיחה את החלב ותמצית הוניל,
להוסיף סוכר ולבשל תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס, לכבות להבה.
בקערה קטנה להמיס את הקורנפלור עם 2-3 כפות מהחלב החם,
לשפוך את הקורנפלור המומס חזרה לסיר עם החלב, לערבב היטב.
את הג'לטין עם המים לשפוך לסיר החלב החם,
לבחוש היטב לפחות 5 דקות שהג'לטין יימס ולהניח לקירור מלא,
בזמן שתערובת החלב מתקררת נערבב אותה כל כמה דקות,
אחרי שהתערובת התקררה, מעבירים אותה דרך מסננת לקערה נקייה.
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצפת יציבה, להוסיף את הקצפת לתערובת החלב
ולקפל יחד לבלילה אחידה,
לצקת לתבנית מלבנית חד פעמית/פיירקס או כלים אישיים
ולהכניס למקרר להתייצבות ל-5 שעות לפחות.
הגשה : לחתוך למנות ועל כל מנה לזלף סירופ שוקולד
ולפזר קצת אגוזים קצוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.