עוגת תותים ג'לי וקצפת כשרה לפסח
קלה קלה וטעימה
מתכון מאת – טלי אדרי
תבנית עגולה קפיצית 26
משומנת קלות בתחתית,
תנור חם 180 מעלות,
הרכיבים-
6 ביצים מופרדות
סוכר וניל
2 כפות סוכר
אינסטנט וניל
2 כוסות תותים פרוסים
כף סוכר
שמנת מתוקה /או פרווה
2 כפות סוכר
ג'לי תות
איך מכינים-
לבסיס:
להקציף 6 חלבונים כ3-4 דק עם סוכר וניל ו2 כפות סוכר לקצף יציב,
לחוד להקציף 6 חלמונים עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת תפוחה,
לאחד את 2 הקצפות לתערובת חלקה ,להעביר לתבנית ולאפות חצי שעה,
ולצנן טוב.
(לא להיבהל שהגובה ירד לחצי,זה הגובה שאנו צריכים)
בינתיים להכין בקערית 2 כוסות תותים פרוסים ולערבב עם 1 כף סוכר,
לחוד להקציף 1 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר
,למרוח על העוגה קצפת ,לסדר יפה מעל פרוסות תותים,
להכין ג׳לי תות לפי הוראות יצרן ולשפוך על התותים
,לקרר במקרר לפחות 6 שעות לספיגה והתייצבות,
בתיאבון-בהצלחה-וחג שמח
האם אפשר לשמור בהקפאה את עוגת התותים?
חג שמח
לא
האם אפשר לשמור את עוגת התותים בהקפאה?
לא מומלץ
האם אין קמח בעוגה הזאת
והאם העוגה יוצאת גבוהה
יוצאת נמוכה אין קמח