ללא קטגוריה

מתכון לגפילטע פיש

המתכון הקלאסי  גפילטע פיש.
מאת – צביה אורן 
הרכיבים-
1 ק׳ג דג קרפיון חתוך מנוקה וטחון,
כפית וחצי פלפל שחור
3 ביצים
2 כפות סוכר
6 בצלים
5 כפות קמח מצה
3 גזרים חתוכים לעיגולים
מעט מלח
איך מכינים-
את שלשת הבצלים יש לקצוץ דק וקטן ולטגן בשמן
1 בצל מגורד בפומפייה או טחון במעבד מזון
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
מעט מלח
2 כפות סוכר
3 ביצים
5 כפות גדושות של קמח מצה דק
לערבב הכל ביחד ולהניח במקרר למשך שעתיים.
אם העיסה מימית יש להוסיף עוד קמח מצה דק.
להכין בנפרד
סיר מים
ראש דג אם יש והשארתם בצד
4 גזרים חתוכים לעיגולים
2 בצלים מגורדים דק במעבד מזון או בפומפייה.
2 כפות סוכר.
1/2 כפית פלפל שחור, מעט מלח
2 כפות שמן
להביא לרתיחה
ליצור קציצות בידיים רטובות ולשים בסיר הרותח.
מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי.
מוציאים אחרי הבישול, מקררים מסתדרים את הקציצות ומעל מעטרים בעיגול של גזר, פשוט לקישוט.
טעים בתוספת חזרת חבל על הזמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *