סלט עלי סלק ירוק
לחגים
משתפת מתכון – כוכבה אילוז
הרכיבים-
2 חבילות מנגולד
כורכום
מלח
שמן
3 שיני שום
פלפל אדום יבש
פפריקה
מרק עוף
כמון
לימון סחוט
לימון כבוש
איך מכינים-
לקחת את עלי מנגולד לשטוף היטב ולחתוך גס .
לבשל עם מים ומעט כורכום (טיפה)ומלח בישול לא מלא כמעט עד ריכוך .
לסנן מהמים ולתת להתקרר .
לחתוך לחתיכות קטנות ,להנייח במחבת בערך שלוש כפות שמן ולהכניס את הסלק .
להוסיף תבלינים 3 שני שום גדולים כתושים ,6-7 פלפלים אדומים יבשים מעט פפריקה אדומה גרוסה,
מרק עוף ,כמון,מעט לימון סחוט,
חתיכת לימון כבוש קצוץ ומעט שמן אדום (1/2 כוס שמן עם 2 כפות פפריקה אדומה גרוסה לתת לפפריקה לשקוע ולהשתמש במעט שמן ).
לבשל על אש קטנה ומדי פעם לערבב .
עד ריכוך מלא של הסלק בערך רבע שעה עד עשרים דקות .
בהצלחה
חג שמח