דגים לשבת
מתכון מרוקאי
מאת תהילה ימין
הרכיבים:
4 פילה אמנון /או נסיכת הנילוס
גמבה אדומה חתוכות לרצועות
2 עגבניות אדומות
ראש שום
פלפל ירוק חריף
גזר חתוך לפרוסות
צרור כוסברה קצוץ
אפשר לבוסיף כוס פול או חומוס מבושל
פפריקה
כמון
כורכום
פלפל מלח
איך מכינים:
נשרה דגים בלימון. נשטוף ונסחט.
נשים על האש סיר עם חצי כוס שמן
נעביר את כל הירקות בלי הכוסברה
ונטגן היטב
מוסיפים תבלינים –
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית כרכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור
מערבבים היטב ושמים 2 כוסות מים
מערבבים שהמים והשמן יתמזגו ושמים כפית מלח
נחכה שיבעבע ואז נסדר את הדגים מסביב. .
ננער בעדינות את הסיר לצדדים כדי שהרוטב יגיע ויכסה את הדגים ונבשל 15-20 דקות