קינואה ידועה כמאכל בריא וחשוב לגופנו
הנה רעיון שכדאי להכין
מאת ריקי כהן
לביבות קינואה וירקות אפויות 🌷
הרכיבים –
כשתי כוסות קינואה מבושלת לפי ההוראות לרוב מכינה כשנשאר לי מארוחת צהריים
ירקות מגוררים גס לפי הטעם:
קישוא אחד בינוני
,גזר אחד
וחתיכת דלעת
בצל קטן מטוגן (לא חובה)
שתי ביצים
שלוש כפות פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
*אפשרות: להוסיף שתיים-שלוש כפות טחינה גולמית.
איך מכינים –
מערבבים את כל החומרים יחד ,יוצרים לביבות עם כף גדולה או ברינג,מניחים על תבנית עם נייר אפייה מרוח במעט שמן זית ואופים בחום בינוני -גבוה מכל צד בערך רבע שעה עד עשרים דק', כשהופכים להפוף בעדינות הן רכות.