מאפים פשטידות צמחוני

קיש בטטה פטריות קל מאוד וחגיגי

 

מירב כהן
קיש פטריות בטטה עם תחתית בצק פריך (עם שמן)
מאת – מירב כהן
הרכיבים-
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
6 כפות מים קרים מאוד
חצי כפית מלח
מילוי-
3 ביצים
חצי אריזה שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
 פטריות טריות
מלח
פלפל שחור
2 כפות א.מרק פטריות
בטטה
חצי כוס גבינה צהובה
איך מכינים-
הבצק – ללוש במיקסר לבצק פירורי לאחר מכן לאחד לגוש לעטוף בניילון נצמד להכניס לחצי שעה למקרר
בקערה לערבב 3 ביצים חצי שמנת להקצפה
לאדות במעט שמן או חמאה חצי סלסלת פטריות פרוסות (אני השתמשתי בפורטבלו בלבד)
חצי כפית פלפל שחור גרוס 2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות 2 כפות מים
לערבב היטב להמתין שיתקרר .
ולהוסיף לבלילה להוסיף 1 בטטה ארוכה וצרה מאוד פרוסה לעיגולים דקים במידה
ואין אז בערך כוס קוביות קטנות של בטטה חצי כוס גבינה צהובה מגורדת לערבב היטב.
לשטח את הבצק בתבנית לפאי משומנת
להעלות את הבצק בשוליים ולשפוך את הבלילה
חום 160 מעלות 40-50 דקות בחלק האמצעי
חג שבועות שמח 🐄❤🐄

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *