איזה טעימות וכל כך מיוחדות
הגביניות של מאיה בוטראשווילי
לפי מתכון של מלי
הרכיבים-
4 כוסות קמח
חצי שקית שמרים טריים של שמרית/כף יבשים
3/4 כוס סוכר
כף אינסטנט וניל
גרידת לימון
3/4 כוס חלב
2 ביצים
150 גר' חמאה
מילוי-
500 גר' טוב טעם
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
כפית גרידה לימון
2 סוכר וניל
2 כפות אינסטנט
כף קורנפלור
איך מכינים –
שמרים קמח, וסוכר נערבב ביחד…נוסיף כף אינסטנט וניל…גרידת לימון מחצי לימון.. 3/4 כוס חלב..2 ביצים ונלוש 3 דקות
ונוסיף 150 גרם חמאה רכה .נלוש 12 דקות..
הבצק צריך להיות רך מאוד.
לא לדאוג הוא מסתדר נהדר אחרי קירור.
נעטוף אותו ונכניס למקרר לשעתיים .
או יותר אפשר לילה.
נכין את המילוי נערבב הכל יחד ו
נוציא את הבצק
נחלק ל 3 כל חלק נרדד על משטח מקומח
נחתוך מרובעים נשים מילוי באמצע ונסגור למעטפה
עם אצבע רטובה נדביק בצק לבצק שלא יפתח.
ליצירת דוגמא כמו בתמונה נחתוך בקצה 3 קווים ואז נגלגל לכורוכית קטנה. ואז לעגל כמו קוראסון.
נניח בתבנית 40 דקות.
נמרח ביצה ונאפה בתנור מחומם מראש 175 מעלות עד שמזהיב .
אפשר לזלף מי סוכר על הגביניות או אבקת סוכר.