לא קונה פיתות יותר!!!!
תוך 20 דקות מהרגע שהתחלתי את הבצק עד הרגע שהיא כבר הייתה בפה של כולנו –
חמה חמה, טעימה טעימה כאילו יצאה מהטאבון…
מאת – Edna Zakuto
פיתות במחבת
הרכיבים-
(ל-10 פיתות בינוניות):
3 וחצי כוסות (490 גרם) קמח
1 כפית (6 גרם) מלח
2 כפיות (8 גרם) סוכר
2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
ככוס ורבע (300 מ"ל) מים פושרים
איך מכינים-
לערבב את כל המצרכים עד שהבצק הופך לאחיד
לתת לו לנוח 10 דק לאחר מכן לחתוך 10 עיגולים
לרדד לפיתוה בינונית
לתת לבצק שוב לתפוח כשצורתו פיתה
בנתיים לחמם מחבת שתיהיה חמה מאוד
את הפיתה לשים על המחבת בצד שהיה מונח על השולחן
כל צד 2-3 דק הפיתה מתנפחת ויוצא מעולה!!
לשים את הפיתות המוכנות בצלחת ולכסות עם מגבת שישמרו על החום!