![](https://bakencook.co.il/wp-content/uploads/2023/05/277220058_5673239856024748_4985292700881766935_n-150x150.jpg)
קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
מאת נועם זיגדון
הרכיבים-
3 תפוחי אדמה פרוסים דק
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
6 שיני שום פרוס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
תערובת -קציצות בשר-
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
½ כף תבלין לקציצות
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
איך מכינים-
תערובת הבשר – לערבב הכל יחד
ליצור קציצות
לסדר את הירקות בתבנית מלבנית גדולה לתנור.
להניח קציצות מעל הירקות
להכין רוטב-
לערבב בקערה
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
½ כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
¼ כפית כורכום
½ כף תבלין לקציצות
¼ כוס שמן
לצקת רוטב מעל הקציצות
לפזר פטרוזיליה קצוצה
לכסות בנייר אפיה ונייר כסף
להכניס לתנור שחומם מראש על 200°
כשעה עם כיסוי
אחרי שעה להסיר כיסוי ולאפות עוד כרבע שעה
באהבה נועם זיגדון![💞](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f49e.png)
![💞](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f49e.png)
![](https://bakencook.co.il/wp-content/uploads/2023/05/277220058_5673239856024748_4985292700881766935_n-150x150.jpg)