חלבי עוגות קינוחים

עוגה לשבת וזו לא עוגת גבינה – עוגת שמנת יפנית

דליה מחודש
עוגת שמנת יפנית
תבנית עגולה 22- 24
מאת – דליה מחודש

 עוגת גבינה יפנית קלה להכנה

הרכיבים-

⅔ כוס (130 מיליליטר) חלב
2 גביעי שמנת חמוצה רגילה
100 גרם חמאה
8 חלמונים
½ כוס (60 גרם) קמח
חצי כוס (60 גרם) קורנפלור
8 חלבוני ביצה 
⅔ כוס (130 גרם) סוכר
נייר אפייה
תותים (מומלץ בהגשה)
אבקת סוכר (מומלץ בהגשה)
אופן הכנה –
1. מחממים מראש תנור ל – 160 מעלות.
2. על אש בינונית בסיר קטן ממסים את החלב, החמאה והשמנת
עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. הסירו מן האש והשאירו להתקרר.
3. בקערה גדולה, ערבלו את חלמוני הביצה עד המסתם לתמיסה
חלקה, המשיכו לערבב ותוך כדי החלו לשפוך בעדינות את תכולת הסיר (תערובת השמנת)
לתוך הקערה, עד לערבוב מלא ואחיד.
3. מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב בכדי למנוע היווצרות גושים.
4. בקערה גדולה נוספת, הקציפו באמצעות מיקסר את חלבוני הביצה
עד שתבחינו בהתגבשות גבעות קטנות ורכות עם הרמת המיקסר.
בהדרגתיות הוסיפו את הסוכר תוך כדי הקצפה עד היווצרות גבעות קשות עם הרמת המיקסר.
קפלו כרבע מן חלבוני הביצה לתוך תמיסת החלמונים,
וחזרו על הפעולה עם יתר החלבונים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
5. מרפדים בנייר אפייה באורך 10 ס”מ
את הקצוות של תבנית עוגה גם תחתית שמרופדת בנייר אפייה.
במידה והנכם משתמשים בתבנית קפיצית וודאו כי עטפתם את הצדדים והתחתית פעמיים בנייר כסף
כדי להבטיח את אטימותה המוחלטת.
6. שופכים את הבלילה לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה. לאחר מכן שקשקו לשחרור בועות האוויר שנוצרו.
7. הניחו את תבנית העוגה המלאה אל תוך כלי או תבנית אפייה גדולים .
מלאו את הכלי הגדול יותר במים חמים עד לגובה של כ 5 ס”מ.
8. אופים במשך 25 דקות, לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-135 מעלות
ומשאיריםו אותה באפייה לעוד 55 דקות,
עד שהיא מתרוממת לכפול מהגובה שלה.
9. הוציאו מן התנור, ובזהירות, הפכו את העוגה על ידכם החזקה וקלפו את הנייר.
דאגו בזהירות, העוגה מאוד חמה.
ניתן גם להפוך את העוגה על צלחת אך זה יגרום לעוגה לאבד מהנפח שלה.
10. מפזרים מעל העוגה אבקת סוכר, פרסו והגישו את העוגה חמה עם תותים בצד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *