עוגת תפוזים מושלמת
אני ממליצה על תבנית אנג'ל עם החור באמצע
ככה היא יוצאת מושלמת
קבלו את כל הטיפים להצלחה
תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור
מאת – Miri Uzan
טיפים-
תבנית – לא לשמן
אפייה בחום נמון 160 לזמן רב יותר.
הרכיבים-
6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבון וחלמון
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
כפית תמצית/מחית וניל
כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים עדיפות על קנוי
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
איך מכינים-
1
מחממים תנור ל-160 מעלות.
2
מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית.
כשמתחיל להיווצר קצף לבן מעלים את מהירות המיקסר,
מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
מורידים מהירות המיקסר.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אחד אחד תוך כדי הקצפה.
3
מוסיפים שמן, וניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף.
4
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב
(הכי טוב להמשיך עם המקצף של המיקסר אבל במהירות בינונית).
5
יוצקים את הבלילה לתבנית לא משומנת (תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור).
6
אופים כ 60-70 דקות עד שהעוגה שזופה ויציבה.
7
מוציאים מהתנור. אם משתמשים בתבנית אנג׳ל – הופכים אותה על משטח ומצננים ככה.
אם משתמשים בכל תבנית אחרת, פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ.
8
מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.