כוס מידה אוניברסלית
תבנית מלבנית בינונית
לחמם תנור ל-165 מעלות טורבו.
מתכון – ג'ודי פלטי
הרכיבים-
3 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפיה,
גביע של שמנת חמוצה ,
או 3/4 כוס מיץ תפוזים,
להכין 10- 12 שזיפים חתוכים
לפרוסות ומתובלים ב- 2 כפות סוכר+1 כפית קינמון/ או עם
ברנדי 2 כפות .
איך מכינים-
לנפות את הקמח, אפיה ולערבב.
בקערה להקציף ביחד את הביצים והסוכר, כ- 5-6 דקות עד
שהעיסה הופכת לתפוחה ובהירה. להוסיף לאחר מכן את השמן.
להוסיף בפעמים את הקמח והשמנת, (או המיץ) תוך ערבוב עד קבלת
בלילה חלקה. לשמן תבנית ולקמח מעט , להעביר את עיסת הבצק
לתבנית ולהניח את השזיפים מעל הבצק.
לאפות 165 מעלות בטורבו
כ- 40-50 דקות,
ניתן לזרות אבקת סוכר לאחר שהעוגה מתקררת.