מתכון לסיר דגים מרוקאי לכבוד השבת שלא תוכלו לעמוד בפניו !
מאת – אסתר גבאי
הרכיבים-
פרוסות דג טרי /או טונה או נסיכה
2 עגבניות גדולות
2 גמבה
3 פלפלים ירוקים חריפים
פלפל יבש חריף
ראש שום
2 כפות פפריקה
כפית כורכום
מעט פלפל לבן
לימון מקולף ופרוס
עלה דפנה
כוסברה צרור
חומוס מבושל מקופסא
איך מכינים-
להשרות את הדג במלח ולימון. לחצי שעה לשטוף ולנגב .
בסיר לחמם כחצי כוס שמן עם פרוסות שום, עגבניות כוסברה קצוצה, גמבה ,פלפל חריף,
חומוס ולהוסיף תבלינים לימון ואחר כך מים.
לבשל על אש נמוכה חצי שעה.
להוסיף את הדגים. מידי פעם להשקות את הדג עם הרוטב
כחצי שעה בישול.
כוסברה קצוצה מעל ולהגיש.