אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

העוגה הנוסטלגית של פעם – אני מכינה אותה שנים והיא טעימה ברמות

מלכה כחלון
עוגת השבת שלי🌹🌹🌹
עוגה נוסטלגית אני מכינה אותה שנים טעימה ברמות
זו עוגה עם שכבת בצק פריך ומעל ריבה בייתית וקצף עם שוקולד ופירורים.
מתכון משתפת – מלכה כחלון 
הרכיבים-
     4 ביצים מופרדות
     200 גר' חמאה/תחליף /נטורינה /מחמאה
   3 כפות סוכר
    3 כוסות קמח
    קמצוץ מלח
    2 וניל
    שקית א. אפיה
  גרידת תפוז
    לקצף 4 חלבונים
    חצי כוס סוכר
   שקית  אינסטנט פודינג וניל
  לגירוד – 50 גר' שוקולד מריר
ריבה
איך מכינים – 
אופן ההכנה הבצק-
לערבב 4 חלמונים- ( הצהובים ) קמצוץ מלח , עם  3 כפות סוכר
נטורינה, גרידת תפוז ווניל.
להוסיף 3 כוסות קמח ואפייה ללוש הכל ביחד לבצק רך ונעים אם יש צורך להוסיף עוד ** קמח.
לשטח שלושת רבעי בצק בתבנית 26 או מלבנית.
רבע לשמור במקפיא .
להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר.. להוסיף את האינסטנט פודינג .
למרוח על הבצק שבתבנית , שכבה טובה של ריבת משמש, תות או כל ריבה שאתם אוהבים.
מעל להוסיף את הקצף.
לגרד את הבצק הקפוא , ואז לגרד שוקולד מעל.
לאפות על 170 מעלות 40-45 דקות בערך
בהצלחה

15 thoughts on "העוגה הנוסטלגית של פעם – אני מכינה אותה שנים והיא טעימה ברמות"

  1. העוגה יצאה טעימה.הצלחה ממש. הערה: למי שמכין לא לשכוח את *החמאה* . שאלה : ניתן לשמור במקרר בימי הקיץ החמים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.