טבעוני מתכונים מהירים צמחוני

אורז עם עדשים ועשבי תיבול – מנה צמחונית וטעימה

Shany Ny
אורז עדשים ועשבי תיבול לרוב
אורז עדשים ועשבי תיבול לרוב!!
זה מה שנהגה אימי היקרה! זכרונה לברכה, לבשל לסעודה מפסקת,
בכל תשעה באב, וזה מה שאני מכינה!
צום קל ומועיל! נעומי
מאת – נעמי ברוכין
הרכיבים-
שתי כוסות אורז בסמטי
שלוש כוסות עדשים
4-5 כוסות מים
בצל גדול קצוץ
שתי כוסות שמיר קצוץ
כוס פיטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
מלח פלפל שחור כמון
כורכום.
איך מכינים-
להשרות את העדשים במים בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה
ולאחר מכן לסנן אותן היטב מהמים.
לטגן את הבצל בשמן זית וכורכום עד לשקיפות
,מוסיפים את העדשים ומטגנים עם הבצל לעוד כ-5 דקות.
מוסיפים את המים ומבשלים 10 דקות עד שהעדשים מתרככים אך לא רכים מדי.
מוסיפים את הכמון, הכורכום ,הפלפל השחור אבקת מרק עוף והמלח ועשבי התיבול ומערבבים.
להוסיף את האורז (אם יש צורך להוסיף עוד מים),
המים צריכים להיות ס״מ אחד מעל האורז והעדשים.
לערבב בעדינות ולבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור עוד 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור עוד 20 דקות.
מערבבים בעדינות ומגישים.
נעומי
Naomi Beroukhim

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *