ללא קטגוריה

פריקסה הכי מוצלח שהכנתי

חנה אלבז אזנקוט
פריקסה מתכון של השף מיכה כליפה
ואין מתכון יותר מדויק וטוב מזה לדעתי ואלפים עשו אותו כבר בכל העולם!
הכינה ושיתפה –  חנה אלבז אזנקוט
הרכיבים-
1 קילו קמח מנופה
2 כפות סוכר
1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1 כף ערק – הערק גורם לשמן לא להספג בלחמניות
כפית מלח
רבע כוס שמן.
3.5 כוסות מים פושרים ( כוס חד פעמי שתייה קרה)
מילוי הפריקסה-
קוביות תפו"א מבושל
ביצים קשות
זיתים שחורים.
סחוג או עריסה
טונה
לימון כבוש
מלפפון חמוץ
סלט ירקות מי שרוצה – אני אוהב
איך מכינים-
1.בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים ,הסוכר, והמלח
2.לאט לאט מוספים את הנוזלים ולשים לבצק אחיד וחלק.( הבצק רך ונעים ולא קשה)
3. מתפיחים את הבצק כשעה.
4. לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק
ומכינים ממנו לחמניות אליפטיות בגודל שאתם רוצים.
5. את הלחמניות שמים בתבנית עם נייר אפיה שחתוך לריבוע מעט יותר גדול מהלחמניה
מכסים במגבת לחה ונותנים ללחמניות התפחה של חצי שעה .
6. לאחר התפחת הלחמניות , מרימים את הלחמניה עם הנייר ומכנסים אותה לטיגון בשמן עמוק!!!
לא על אש גבוהה, כי אם השמן יהיה חם מידי לא יתבשלו מבפנים.
7. מטגנים עד שמזהיב מכל הצדדים , מוצאים ומניחים על נייר סופג שמן.
8 ממלאים את הלחמניות במילוי שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *