קבלו 2 מתכונים שונים לסלמון בתנור
האחד קלאסי בטעם אסייאתי מעולה ומתקתק
והני חריףף עם מלא שום.
סלון בטריאקי וגרגירי חרדל
מאת – סיגלית עמגר
הרכיבים-
פילה סלמון שלם טרי
2 כפות טריאקי
2 כפות סויה
4 שיני שום כתוש
שבבי צ'ילי חריף
כף חרדל גרגירים
כפית פפריקה
חצי כפית כוסברה יבשה
2 כפות אריסה -לא חייב
פלפל שחור גרוס
איך מכינים-
לערבב כל הרכיבים.
למרוח על הדג ולשים במקרר לשעה.
לשים על נייר
בתנור 200 מעלות 20 דקות לבשוק שמוכן במרכז
בתאבון
מתכון השני
חריך וטעים –
דג סלמון בתנור , פלפל חריף ושום בתיבול של שמן פלפל שחור ומלח ..מושלם קל והכי טעים
מתכון הפשוט אך מפתיע בטעמו
הפלפל החריף והשום שהופך קונפי משדרג , פלאים את המנה.
תנסו ולא תצטערו
אם לא אוהבים חריף – תחליפו בתימין יבש
הרכיבים-
קילו פילה סלמון פרוסות – עדיף טרי
פלפל חריף ירוק 1-2 לפי טעם
כמה שיני שום פרוסות
ועוד חופן שיני שום שלמות
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
כף דבש או סילאן
איך מכינים-
מערבבים כחצי כוס שמן זית עם סילאן, מעט מלח ופלפל שחור
מורחים מעט מהשמן על התבנית.
מסדרים את הדגים בתבנית מברישים את הדגים בשמן.
מפזרים שום קצוץ ומסדרים פרוסות פלפל חריף מעל הדגים.
מפזרים בין הדגים שיני שום שלמות.
מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה.
180 מעלות.
מגישים לשולחן ונהנים.
תברכו אותי על המתכון !