אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

עוגות שמרים פרג מעלפות בצורת סהרונים- בצק פרווה קל וידידותי להכנה

Hana Sharoni Ktiei

שמרים פרג פרווה

עוגות אישיות או אפשר

מהמתכון 4 עוגות גדולות

המתכון מאת – Hana Sharoni Ktiei

הרכיבים-

1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שמרים
כפית תמצית רום
2 כוסות מים
אבקת אפיה
חצי כפית מלח
מילוי פרג –
200 גרם פרג
1/2 כוס מים
2/3 כוס סוכר
2 כפות דבש/סילאן/סירופ מייפל
3 עד 4 כפות פירורי ביסקוויטים
איך מכינים- 
הבצק – במעבד או מיקסר כל הרכיבים ללוש  עד קבלת בצק רך -אם חסר נוזל תוסיפו קצת מים.
לשים להתפחה כשעה.
אחרי שתפח ללוש שוב ולחלק לארבע.
לגלגל כיד הדימיון אפשר רולדות אפשר שושנים
וגם סהרונים כמו שבתמונה.
להכין רוגלך מחלקים כל חלק ל-4 כדורים כל כדור לרדד לעיגול , לשים בקצה מילוי ,לחתוך פסים בקצה השני ולגלגל.
אחר כך לסהרון.
לשים בתבנית
תפיחה של חצי שעה
למרוח ביצה ולתנור 180 מעלות חצי שעה.
לאחר אפייה סירופ סוכר –
כוס סוכר 3/4 כוס מים לבשל עד שסמיך – להבריש עוגות אחרי האפייה.
מילוי- מספיק ל- 2 רולדת
200 גרם פרג
1/2 כוס מים
2/3 כוס סוכר
2 כפות דבש/סילאן/סירופ מייפל
3 עד 4 כפות פירורי ביסקוויטים
לבשל על אש עד שהנוזלים נספגים
לסגור להבה ולהוסיף גרידת לימון
מילוי שוקולד פרווה – לערבב יחד
3/4 כוס שמן
1 כוס קקאו
3 כפות אינסטנט
1 כף קפה נמס
2 כוסות סוכר
1 כפית קינמון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.