בקלאווה ב 10 דקות עבודה
תראו כמה שזה קל להכין
מאת – שולה אלימלך
הרכיבים-
דפי פילו
500 גרם פיצוחים טחונים גס- אגוזים מכל סוג
מלך,פיסטוק, לוז , שקדים,בוטנים אפשר לערבב
3 כפות מלאות סוכר
כף קינמון
שמן א חמאה מומסת למרוח על העלים או בספריי
איך מכינים-
לערבב פיצוחים שטחונים גס עם הסוכר והקינמון
לוקחים 3 דפי פילו מורחים ביניהם , מעט שמן או חמאה מומסת
מפזרים מהפיצוחים על כל הדף שכבה דקה.
מגלגלים לרולדה ומורחים שוב שמן בחלק החיצוני.
יוצאים 5 רולדות מכל העלים
חותכים לפני האפייה לפרוסות.
אופים על 150 מעלות עד שזהוב.
לאחר האפייה
מכינים סירופ-
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מבשלים עד הסמכה לא יותר מידי
שופכים על הבקלאווה
בתיאבון
זה מתכון מצויין לכל החגים