מתכון לצלי בקר עם פטריות וערמונים
מאת – Katya Ben Shitrit
הרכיבים-
.נתח בשר מס' 5 צלי כתף פרוס לפרוסות
.סלסלת פטריות שמפיניון
בצל
שקית ערמונים בוואקום מוכנים לאכילה
שקית רוטב צלי
קוביית תיבול בטעם צלי
שיני שום 3
כורכום
פפריקה
פלפל שחור
מלח
ערמונים בואקום
איך מכינים-
1.מרתיחים ומבשלים על אש קטנה את הצלי בקר יחד עם בצל שלם עלי דפנה ופלפל אנגלי למשך כשעתיים
2.בנתיים בסיר שטוח לטגן בצל ופטריות
3.למהול את אבקת רוטב צלי עם כוס מים רותחים ולשפוך לסיר
4.להוסיף קוביית תיבול בטעם צלי
5.לתבל במלח,פלפל שחור,חצי כף אבקת מרק עוף,חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה
6.להוסיף את הערמונים והשום השלם
לאחר שעתיים בישול של הצלי להעביר את חתיכות הבשר לסיר עם הרוטב להוסיף 2 כוסות מים
ולבשל הכל יחד לעוד כחצי שעה
עד להסמכת הרוטב
להגשה ניתן לפזר פטרוזיליה