הבצק הזה הוא המושלם שבבצקים
תכף תגלו מה יש בפנים
מאת – סיגלית עמגר
*כוס מידה אוניברסלי
הרכיבים-
430 גר' קמח (3 כוסות )
70 גר' שקדים טחונים -קמח שקדים (3/4 כוס)
כפית אבקת אפייה
200 גר' חמאה/מחמאה/נטורינה לפרווה
2 כפות אבקת סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מים
רבע כוס שמנת מתוקה /מים לפרווה
קורט מלח
איך מכינים-
לקערת המיקסר עם וו גיטרה נכניס חמאה ,קמח א סוכר .
נערבב נוסיף את שאר המרכיבים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
נחלק ל- 4
נשים במקרר לשעה .
נרדד כל חלק למלבן רחב על ניר אפייה.
נמרח נוטלה או כל ממרח אחר – תמרים השחר, חלבה.
נגלגל לרולדה.
נכניס למקפיא לחצי שעה.
נפרוס לפרוסות לא עד הסוף.
נכניס לתנור 170 מעלות עד שזהוב מעט לא לשרוף.
בערך חצי שעה כל אחת והתנור שלה.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין? מלא או בהיר…
כן
מעוניינת להצטרף למתכונים
עוגיות מהממות, מרקם עדין ופריך, הכנתי עם ממרח תמרים, חיבלו כמעט הכל, הכנתי שוב . תודה על המתכון