אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

עוגת תפוחים ופירורים נדירה הכי טעימה לשבת

 

שרונה זאבי

זאת עוגה תפוחים ממש ממש טעימה

הכינה שרונה זאבי

המתכון של אורה ארגוב

הרכיבים-

לבצק –

3 כוסות קמח

חצי כוס אינסטנט וניל

שקית אבקת אפייה

כפית גרידה מלימון

2 שקיות סוכר וניל

כוס שמן/או 220 גר חמאה

ביצה

מילוי –

8 תפוחים מקולפים ומגורדים

כוס סוכר- או חצי כוס או  סילאן

חופן צימוקים

כוס אגוזי מלך קצוצים

כף קינמון

קורט אגוז מוסקט

חצי כוס מים

איך מכינים-

את הבצק נלוש לתערובת של פירורים .

את הפירורים נחלק ל-3.

התפוחים –

לבשל בסיר תפוחים סוכר עם המים.

עד שמבושל ורך כ- רבע שעה.

להוסיף תבלינים וצימוקים. לאחר שמתקרר

לחלק מילוי תפוחים ל-2 .

נרפד בצק פירורים בקרקעית תבנית- מלבנית או 26 עגולה.

נשים שכבה של תפוחים ונפזר אגוזים

ושוב שכבת פירורי בצק שכבת תפוחים ואגוזים.

שכבת פירורים למעלה.

אפייה 180 מעלות שעה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.